26 Kasım 2006

ZEYTİNLİ ve YARI KURUTULMUŞ DOMATESLİ PENNE / PENNE WITH BLACK OLIVES & SEMI-DRIED TOMATOES






Bu tarif tamamen içgüdüsel :o) Yoğun tatlardan hoşlananlara...




ZEYTİNLİ ve YARI KURUTULMUŞ DOMATESLİ PENNE

  • Malzemeler:

250 g penne makarna
120 g siyah zeytin ( halka ya da sadece çekirdeği çıkmış)
2 adet yeşil biber( çarliston)
1 adet tatlı kırmızı biber
5-6 adet yarı kurutulmuş domates
2 adet taze domates
1 kaşık domates salçası
4 diş sarımsak
Fesleğen, zeytinyağı, tuz, karabiber

  • Yapılışı:
Penne makarnaları 8-10 dk haşlayın. (Altın kural: makarna soğuk sudan geçirilmez). Sosu için bir tencereye yarım su bardağı zeytinyağı koyun. Dört diş sarımsağı ezin ve yağa karışıtın. Biberleri halka halka doğrayın ve ekleyin. Domateslerin kabuğunu soyun, küp doğrayın ve bir kaşık salçayla beraber tencereye ekleyin. Yarı kurutulmuş domatesleri ikiye bölün( dilerseniz şerit şerit kesin). Bir su bardağı su ekleyin ve sos halinde sulu kalacak şekilde pişirin. Zeytinleri, fesleğeni tuzu ve karabiberi ekleyin. Haşlamış olduğunuz penne makarnaları ilave edin. Zeytinyağı derin mevzu... O kadar çok marka var ki denediğim. Katkı maddesi hissi verenler tercihim değil... Baskın bir koku, baskın bir renk asla... Aman dikkat!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder