28 Kasım 2006

PEYNİRLİ SOĞANLI KEK / SALTY CAKE WITH GOAT CHEESE AND FRESH ONIONS






  • PEYNİRLİ SOĞANLI KEK
  • Malzemeler:
3 adet yumurta
200 g margarin
150 g yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
300 g un
100 g mısır unu
1 paket kabartma tozu
Dereotu, maydanoz, 4 adet taze yeşil soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Çörek otu
50 g keçi peyniri
  • Yapılışı :
Yumurta, yoğurt ve oda sıcaklığında margarini çırpın. Unu ve mısır ununu kabartma tozu ile ayrı bir kapta karıştırın ve çırptığınız karışıma ekleyin. 1 avuç kadar dereotu ve bir o kadar maydanozu ince ince doğrayın. 3 adet yeşil soğanı doğrayın. Tüm yeşillikleri , keçi peynirini (ya da tercih ettiğiniz başka bir peynir çeşidi) , tuzu ve acı kırmızı biberi ekleyin ve karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı boşaltın. Kalan 1 adet soğanı doğrayıp kek karışımının üzerine hafif bastırarak dizin. Çörek otu serpiştirin. 180 derecede 45 dk pişirin. Koku mükemmel, görüntü mükemmel ve lezzet mükemmel. :o) Deneyenler bana yazsınlar lütfen...
  • SALTY CAKE WITH FRESH ONIONS AND CHEESE
  • Ingredients:
3 eggs
200 g margarine
150 g yoghurt
2 teaspoons salt
300 g flour
100 g corn flour
1 pack baking powder
Parsley, dill
4 fresh green onions
1 teaspoon hot red pepper
Fennel flower
Goat cheese
  • How to do:
Mix eggs, yoghurt and margarine(should be at room temperature) in the food processor. Meanwhile mix flours, corn flour and baking powder in a seperated bowl and then add to the prior mixture. Slice parsley and dill ( you can use as much fits your taste, I use a "handful"). Slice 3 of the onions. Now add all the green stuff sorry herbs and goat cheese to your mixture. Finally add red pepper, salt and mix again. Take the mixture into your baking pan. Sprinkle fennel flower on the top of mixture. Also slice the fourth onion and sprinkle it like the fennel flower. Bake at 180 degrees for 45 minutes. Wowwwww great smell, great look and great taste. Try it and I would be happy to hear your feedbacks!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder