17 Kasım 2006

DAMLA ÇİKOLATALI CEVİZLİ KEK / MUFFIN WITH CHOCOLATE DROPS AND WALNUT
















  • DAMLA ÇİKOLATALI CEVİZLİ KEK
Bugün damla çikolatalı ve cevizli kek yaptım. Akşam önce ben sonra sevgili eşim koşu bandına çıkacağız. :o)
  • Malzemeler:
200 gr. margarin (isterseniz tereyağ da kullanabilirsiniz)
3 adet yumurta
1 su bardağo süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
3 su bardağı un
1 avuç dolusu ceviz içi
50 gr. damla çikolata( bulamıyorsanız tablet çikolatayı bölerek kullanın)
  • Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki 200gr. yağı toz şeker ilave ederek çırpın. 3 yumurtayı ekleyin. Karıştırdıktan sonra sütü ilave edin. Ayrı bir kapta 3 bardak elenmiş unu vanilya ve kabartma tozu ile iyice karıştırın ve bunu yavaş yavaş diğer karışıma ekleyin. Cevizin yarısından fazlasını toz halinde çekin. Kalan kısmını ise elinizle parçalayın. Toz halindeki cevizi, parçalanmış cevzileri ve damla çikolataları kek karışımının içine katın. İki renkli kek yapmak için kakao eklemeden önce kek kalıbını ya da muffin kalıplarını yarısına kadar bu karışımla doldurun. Kalan karışıma istediğiniz yoğunlukta kakao ekleyin ve kalıba ekleyin. 175 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika pişirin.


Bu arada yemek ve yiyecek fotoğralamak oldukça zor bir iş. Işık çok önemli. Yakında fotoğrafçılık kursuna başlarsam hiç şaşmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder