18 Kasım 2006

KIŞ ÇORBASI / WINTER SOUP WITH SAVOY CABBAGE AND LEEK







Bugün kış çorbası yapıyoruz. Karalahana ve pırasa kullanacağımız malzemeler arasında. Hemen bozulmayın :o) Karalahana ve pırasa ülkemizde pek makbul sebzeler değil biliyorum. Karalahanayı Karadeniz'de yaşayanlar bilir ve sever. Oysa lahanagiller C vitamini ve lif açısından zengin, sağlığa çok yararlı sebzeler. Size vereceğim tarifte karalahananın ve pırasanın yoğun tadını hissetmeyeceksiniz. Ayrıca rengarenk görüntüsü ile son derece albenili bir çorba. Sebze çorbasına direnen miniklerinizi de bu çorbayla tavlayabilirsiniz diye düşünüyorum.


  • Malzemeler:

1 adet pırasa
6 yaprak karalahana
2 adet domates ve / veya domates salçası
2 adet havuç
1 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısır unu
Tuz ve Karabiber


  • Yapılışı:

Derince bir tencerede tereyağını eritin ve 1 çorba kaşığı mısır unu ile kavurun. Karalahanayı ve pırasayı ince ince doğrayın. Havuç, patates ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Tüm sebzeleri tencereye atıp bir kere çevirin. 2 litre kaynar su ekleyin ve 35-40 dakika pişene kadar kaynatın. Tuz ve karabiber ekleyin. Dilerseniz acı biber ve limon suyu ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder