11 Kasım 2006

CEVİZLİ TAHİNLİ KURABİYE / SESAME OIL COOKIES COVERED WITH WALNUT







CEVİZLİ TAHİNLİ KURABİYE

Bugün biraz şımaralım. Zaten hava soğuyacakmış, kar geliyormuş. Bünye "kaloriii kaloriii" şeklinde bağırmakta... Bahanemizi de bulduğumuza göre buyrun bakalım.


Malzemeler:


300 gr. tahin
200 gr. tereyağ ya da margarin
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı süt
1 adet vanilya
Avuç dolusu ceviz içi


Yapılışı:


Öncelikle bir avuç dolusu cevizi mutfak robotunda çekin ya da havanda dövün. Koyun bir kenara dursun.Şekeri ve tahini büyük bir kasede karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağ ya da margarini , 1 yumurtanın sarısını (yumurtanın beyazını ayırın ve daha önce bir kenara koyduğunuz çekilmiş ceviz içinin yanına koyun) ve sütü bu karışıma ekleyin.

Bu arada 3 bardak unu elekten geçirin ve vanilyayı homojen olarak una karıştırın. Vanilyalı unu yukarıda hazırladığınız karışıma azar azar ilave ederek yoğurun. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda top haline getirin. Bu topları önce yumurtanın beyazına sonra ceviz içine batırıp tepsiye bir kaç cm. aralıkla dizebilirsiniz. Korkmayın kabartma tozu kullanmadığımız için kurabiyeler yayılmaz. 180 derecede 30 dk. pişirin. Kurabiyeleri görünce sevgili eşim Mehmet'in gözü döndü :o) Siz de eşinize, çocuklarınıza sürpriz yapın. Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder