27 Kasım 2006

PESTO SOSLU MAKARNA / PASTA WITH PESTO SAUCE


En sevdiğim makarna çeşidi, makarnaların prensesi, ben seni nasıl anlatayım ey pesto sos! :o) Abarttım galiba...Herneyse fazla söylenecek söz yok pesto işte pestooooooo!Bu arada İstanbul'umda fesleğen sıkıntısı var. Bakmadığım yer kalmadı. Mevsimden dolayı fesleğen bulunmuyormuş. Bendeniz saksıda fesleğen yetiştirmeye karar verdim. Bu konuda tavsiyesi olan varsa ve bana destek verirse pek sevinirim. Araştırmalara başlıyorum. Başarırsam onu da fotoğraflar, sizlerle paylaşırım. Sevgiyle kalın.
  • Malzemeler:
300 g yassı spaghetti ( bavette)
35-40 yaprak taze fesleğen
4 diş sarımsak
25 g çam fıstığı
40 g Parmesan ya da benzeri
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
  • Yapılışı :
Makarnayı 8-10 dk. haşladık ve soğuk suya tutmadık. Sosu rondo ya da robot tarzı birşeyde yapmanızı tavsiye ederim. Fesleğen yapraklarını suda bekletin, süzgeçte süzün ve kağıt havlu ile kurulayın. Fesleğenleri, çam fıstıklarını, sarımsakları ve peyniri robotunuza atın ve yaklaşık 20 sn karıştırın. Mümkünse robotunuz çalışır durumda iken yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Tuz ve karabiber ilave edin. Süzdüğünüz makarnayı sıcak (nasıl kahve ya da çay bardaklarını ısıtıyorsak ) bir tencereye koyun ve pesto sosu yedirin. Taze taze servis yapın. Yerken beni anın. :o) Afiyet olsun!
Here we go... I could not be able to find fresh basil in Asian side of Istanbul for a couple of weeks due to seasonal reasons. Just I found today, so I cooked my favorite pasta. Meanwhile I made my mind to seed basil in a flowerpot at home. Homemade basil :o) and I would very much appreciate if you have any experiences on "homemade fresh basil" , I will be waiting for your comments.
  • Ingredients:
300 g bavette
35-40 fresh basil leaves
4 garlic cloves
25 g pine kernels
40 g Parmesan cheese
4 tbsp olive oil
Salt & pepper
  • How to do:
Wash and rinse the basil leaves. Put basil leaves, garlic, pine kernels and cheese into a food processor and blend for 20 seconds. Add olive oil while keeping food processor running. Add salt and pepper. Meanwhile boil the tagliatelle for 8-10 seconds. Mix the sauce and pasta well. You're done!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder