25 Kasım 2006

ELMALI FINDIKLI KEK / APPLE & HAZELNUT CAKE



Bu keke bayılıyorum. Sıvı yağ kullandığımız için hafif oluyor. Çay saatinde veya kahvaltılarda keyifle yenilebilecek bir kek. Mutlaka deneyin derim.


ELMALI FINDIKLI KEK


  • Malzemeler:
250 g toz şeker
220 ml süt
350 g un
2 yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet elma
Toz tarçın
Fındık içi

  • Yapılışı:

Şeker, yumurta, süt ve ayçiçek yağını çırpın. Unu ayrı bir kapta kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. Karışıma ekleyin. Robotta ya damikserle karıştırın. Elmaları soyun ve dilimleyin. Karışımı yayvan bir kek kalıbına boşlatın. Elmaları tarçına bulayın ve karışımın üzerine hafifçe batırarak dizin. Fındık içlerini kalınca çekin ya da bıçakla ikiye bölerek karışımın üzerine ekleyin.170 derece fırında 45 -50 dk. pişirin. Afiyet olsun!




APPLE & HAZELNUT CAKE


  • Ingredients:
250 g sugar
220 ml milk
350 g flour
2 eggs
1 cup of vegetable oil ( preferably sunflower)
1 pack baking powder
1 pack vanilla
3 apples
Powder cinnamon
Hazelnuts
  • How to do:
This is a very nice cake for tea time and for breakfasts. Mix oil, sugar, milk and eggs. Then mix flour with vanilla and baking powder in a seperated bowl and add to the mixture. Wash, peel and slice the apples. Smear apples with powder cinnamon and then put the apple slices on the mixture. Break the hazelnuts into two or smaller pieces and sprinkle them on the apples on the mixture. You need to bake for 45-50 minutes at 170 degrees.


ADVERTORIAL : Turkish hazelnut is of the best quality in the world!!!:o))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder