9 Aralık 2006

PATLICANLI SAKSI KEBABI / EGGPLANT KEBAB STUFFED WITH MEAT







PATLICANLI SAKSI KEBABI

  • Malzemeler:

2 kg kemer patlıcan

1 kg yumuşak kuşbaşı et

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet çarliston biber

1 adet büyük soğan

Karabiber, tuz

2 kaşık un

1 su bardağı süt

40 g tereyağı

300 g bezelye

150 g kaşar peynir

  • Yapılışı:

Patlıcanları şerit şerit soyun, içlerini kabak oyucu ile boşaltın ve tuzlu suda bir saat bekletin. Kurulayın ve bol kızgın yağda iyice kızartın. Kağıt havlunun üzerine alın fazla yağları gitsin.
Bu arada kuşbaşı etleri sıvı yağda tavada kavurun. Küp doğranmış soğanı ekleyin. Çarliston biberleri halka doğrayın ve ilav edin. İyice piştikten sonra tuz ve karabiber ilave edin.
Beşamel sos hazırlayın. (Bknz. Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk) Kızarmış patlıcanları açarak diplerine pişirdiğiniz etten 1 yemek kaşığı ya da patlıcanların büyüklüklerine göre doldurun. Üzerine bezelye doldurun. Bezelyenin üstüne beşamel sos koyun. Rendenin iri gözünde rendelenmiş kaşar peyniri ile tıkayın ve fırın kabınıza dizin. Az miktarda su ekleyip fırına verin 200 derecede 30 dk pişirin. Bu kebap biraz uğraştırıcı ancak son derece lezzetli. Afiyet olsun.
  • EGGPLANT KEBAB STUFFED WITH MEAT AND BESHAMEL SAUCE
  • Ingredients:

2 kg eggplant

1 kg cubical chopped meat

3 green peppers

1 big onion

2 tbsp olive oil

Salt and pepper

2 tbsp flour

1 cup milk

40 g butter

300 g peas

150 g cheese (melty)

  • How to do:

Peel the eggplants as you see in the photo above. Carve inside and put in the salty water for 15 minutes. Then fry them in the vegetable oil. Then cook the chooped meat in a frying pan. Add the chopped onion, green pepper, salt and pepper. Prepare beshamel sauce. You can find the recipe for it under "Main Courses with Chicken"- Mushroom Chicken with Beshamel Sauce. Now fill inside the fried eggplants with the meat you cook. Then fill with peas and then with beshamel sauce. Finally add metly cheese on top. Bake for 30 degrees at 200 degress.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder