4 Aralık 2008

BALKABAKLI, ISPANAKLI ve KAJUN BAHARATLI RİSOTTO





Huzurlarınızda Pazartesi günü MSA'nın kursunda öğrendiğim risottonun fotoğrafı. Dün akşam yemeği için pişirmiştim ve anında bitti:o) Kesinlikle muhteşem bir tat. Salı günü malzemelerimi aldım. Kajun haratı ve risotto yapımında kullanılan Arborio* pirincini büyük marketlerde bulabilirsiniz. Şimdi farklı risottolar denemek lazım. Çok keyifli.

*Arborio pirinci: Tanesinin ortasında beyaz benek bulunan yarışeffaf, tombul bir pirinç. Uzunluk/genişlik oranı ve nişasta özelliklerinden dolayı ABD'de orta boy pirinç sınıfına, diğer ülkelerde ise kısa taneli pirinç sınıfına girer. En yaygın kullanım alanı Risotto'dur; bu pirinç ortası sakız gibi, etrafındaki doku da yapışkan olan bir form oluşturur.

2 yorum: