23 Temmuz 2008

ZAZIE CADDE

Zazie Timeout Istanbul/ Miller tarafından 2007’nin en iyi yeni restoranı seçilmişti. Ayşe Arman da yazınca sanırım oldukça popüler oldu. Zazie'nin Cadde şubesi Göztepe ışıklarda bulunan eski North Shields'in yerine açıldı. Geçen Cuma Kerem bebekle yürüyüş yaptık ve iş dönüşünde babamızla Göztepe Parkı'nda buluştuk. Akşam yemeği için Zazie'ye gittik. North Shields zamanından beri binayı ve geniş bahçesini severiz. Uygun bir masaya konuşlandık. Kerem bebek için mama sandalyesi rica ettik ama mama sandalyeleri yokmuş. Sipariş vermişler, henüz gelmemiş. Bu duruma biraz bozuldum açıkçası. Bu kadar iddialı bir restoran bir şekilde mama sandalyesini tedarik etmeliydi. Kerem pusette oturmaktan nefret ediyor çünkü masayı göremiyor. Kendini dışlanmış hissediyor olabilir bebeğim. Bu mama sandalyesi konusu takip edilecek. Menüyü inceledik. Aklımda pizza yemek vardı ancak son anda Zazie kebapta karar kıldım. Mehmet Beef Strogonoff tercih etti. Zazie kebap lavaş üzerinde yoğurt, közlenmiş domates, patlıcan, biber, en tepede bonfile dilimleri, 1 adet köfte ve özel tereyağlı sos ile servis ediliyor. Anlatınca ağır bir yemek gibi görünmekle beraber bana pek öyle gelmedi. Sadece közlenmiş biber biraz daha fazla olmalı bence. Domates fazla baskın olmuş. (Likopen manyağı bir yemek yani). Beef Strogonoff ise mantar ve soğanla sote edilmiş bonfile dilimlerinin çilavla servis edilmiş haliydi. Çilav çok lezzetliydi. Mehmet'in tabağına bulaşmadan olur mu sayın okur? İçecek olarak yakışır yakışmaz derken limonata istedik. Ve oleeeeeeeey! Sonunda House Cafe'nin limonatasına alternatif ve en az onun kadar iyi limonata yapan bir yer keşfettim. Bayıldım. Şiddetle tavsiye ediyorum. Aklımız tatlılardan Principessa Maya'da kalarak (çikolatalı calzone) restorandan ayrıldık. Hava sıcak ve yediğimiz yemekler de çok doyurucu oldukları için tatlı yemek istemedik. Zazie bizim eve yürüme mesafesinde. Kerem'le yürüyüşe çıktığımızda bu tatlıyı deneyeceğim. Gelelim fiyatlara. Fiyatlar kesinlikle ucuz değil. Zazie kebap 30 YTL ve miktar olarak çok büyük değil, normal. Bunun dışında servis elamanları çok ilgili. Muharrem abisi Kerem'i Fenerbahçeli yapmaya çalıştı. Bir dahaki sefer çalışmalarına devam edecekmiş. Dekorasyon insanı boğmuyor, rahatsız etmiyor. Kısaca Zazie Cadde rahatlıkla gidilebilecek bir restoran. Yemekler lezzetli, servis iyi, ambiyans da güzel ve eminim hava karardıktan sonra daha da güzel oluyordur. Zazie'de her Pazar saat 10:30'dan itibaren brunch veriliyormuş. İlgilenenlere duyurulur.

4 yorum:

  1. Valla beğenmiş olabilirsiniz, yediğiniz içtiğiniz de helali hoş olsun, ama şu Muharrem Abi'yi gözüm hiç tutmadı!! Sarının yanına ancak kırmızı yakışır ve Kerem bebeğin de bunu en kısa zamanda bebek aklıyla bile idrak edeceğini sanıyorum!! :) (di mi annesi? :) )

    YanıtlaSil
  2. Ehehe İmgecim ben sana "kem ve de küm" desem olur mu? Babamız doğuştan Fenerbahçeli burda doğmuş burda büyümüş...Dedemiz Galatasaraylı, hem de hastalık derecesinde. Biri der şu oğluşa sarı kırmızı çorap al, öbürü der şu oğluşa sarı kırmızı atkı al. Benimse bu konulara olan tek ilgim şöyle: Keroş büyüse de Galatasaray'ın kurasında şans yüzümüze gülse :o))

    YanıtlaSil
  3. bu arada ikisine de sarı kırmızı yazmışım biri lacivert olacaktı :o)

    YanıtlaSil
  4. hahahah.. Galatasaray yakışır valla Kerem Bebiş'e...:)

    Bu arada benim bu takım konusuna olan ilgim de uzun zamandır yalnızca Fenerbahçe'yle ilgili bir durum olduğunda anti-Fenerci bir yaklaşım sergileyecek şekilde gaza gelmekten ibaret! :)) Uzun zamandır lig maçlarını falan takip etmiyorum. Ama şampiyonluk kutlamalarında sarı-kırmızı giyinilip çıkılacaksa ön saflardayım..:) Daha çok işin tantana kısmındayım anlayacağın..:)

    YanıtlaSil