18 Nisan 2007

BODRUM MAKARNA


Bu tarifin adı neden "Bodrum Makarna" hiçbir fikrim yok. Tek bildiğim üniversitedeyken yengem yapardı ve adı da buydu. Aslında bildiğiniz sarımsaklı yoğurtlu, ve baharatlı kıymalı makarna işte.
  • Malzemeler:
1 paket makarna
500 g yağsız kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Domates püresi
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz, şeker, sarımsak
Yoğurt
  • Yapılışı:
Makarnaları her zamanki gibi bayıltmadan haşlayın. Bu arada soğanı küp doğrayın. Ben kıymayı hep yağsız tercih ediyorum ve tereyağı tadına bayıldığımız için yemeğine göre az miktarda tereyağı kullanıyorum. Tavanıza soğan, yağ ve bir tutam şeker koyarak soğanları kavurun. Sonra kıymayı ekleyip iyice pişirin. En son salçayı ve tercih ettiğiniz kadar domates püresini ilave edin. Değirmen karabiber, pul biber ve tuz ekleyin. İşte kıymalı sos hazır. Bu arada süzdüğünüz makarnayı servis tabağınıza alın. Ezilmiş sarımsakla çırpılmış yoğurttan üzerine biraz koyun. Onun üstüne de kıymalı sostan gezdirin. Afiyet olsun. Üstüne bir şişe maden suyu da benden olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder