29 Mayıs 2008

FESLEĞENLİ MAKARNA




Bu ara evimizde en s��k pi��en makarna tarifini verece��im. Bizim evi makarnas��z d������nemiyorum.

  • Malzemeler:
250 g makarna( diledi��iniz ��e��it)
3 adet domates
1 ka����k domates sal��as��(iste��e ba��l��, organik kullan��yorum)
1 demet taze fesle��en (10 -12 yaprak gibi)
3 di�� sar��msak
Balsamik sirke
Tuz
��eker
Zeytinya����
1 avu�� ceviz i��i
Parmesan(toz)

  • Yap��l������:

Makarnam��z�� her zamanki gibi diri (al dente) ha��layal��m. Makarna ha��lan��rken sosu haz��rlamak i��in mutfak robotumuza( bu i�� i��in Rondo kullan��yorum) ��nce cevizleri koyal��m ve toz haline getirelim. Bir kaseye alal��m. Sonra kabu��u soyulmu�� domatesleri, 2-3 yemek ka�������� zeytinya����n��, sar��msaklar��, fesle��en yapraklar��n��, sal��ay��, tuzu, bir tutam ��ekeri ekleyip onlar�� da iyice kar����t��ral��m ve 1 yemek ka�������� balsamik sirke ekleyelim. Tenceremize sos kar������m��n�� d��kelim ve bir ta����m kaynatal��m. Cevizi ekleyelim. S��zd������m��z makarnam��z�� sosa ekleyelim. Servis yaparken ��zerine toz Parmesan serpelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder