30 Mart 2007

BAHARATLI TAVUK / SPICY CHICKEN



BAHARATLI TAVUK

Malzemeler:

600 g tavuk eti
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı kimyon
Bir tutam nane ( çok az)
2 diş sarımsak
Sıvı yağ



Yapılışı:

Tavukları kuşbaşı doğrayın. Tavanıza sıvı yağ koyun. Soyup ezdiğiniz iki diş sarımsağı yağda çevirin. İsteyen tereyağı kullanabilir, çok daha leziz oluyor. Sonra tavukları ekleyin kavurmaya başlayın. Bu arada yukarıdaki tüm baharatları bir kasede hazırlayın ve karıştırın. Tavuklar pişip beyazlaşınca kasedeki baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. Eğer baharatlı yemekleri seviyorsanız çok kolay ama lezzetli bir tarif. Pirinç pilavı ve salata ile servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder