6 Haziran 2008

SON FAVORİM: İTALYAN MUHALLEBİSİ PANA COTTA

Özsüt'ün çikolatalı pana cottası da orgazmik yiyecekler listemde sıraya girdi. Üzerinde bolca bulunan ve yeterince kaşıkladıktan sonra dipten de fışkıran çikolatalı sos kesinlikle muhteşem. Yaz geldi tatlı yemeyi azaltmak lazım ya da ne bileyim insanın canı sıcaktan tatlı istememeli değil mi sayın okur? Cevap veriyorum: Yok öyle bir şey! Bu ara Pana Cotta'ya dadandım ve en kısa zamanda evde de deneyeceğim. Pana Cotta Kuzay İtalya menşeili popüler bir tatlı. "Pana" krema ve "Cotta" da pişmiş anlamına geliyor. Süt, krema, şeker ve jelatin kullanılarak yapılıyor. Çikolata, karamel ya da frambuazlı ( ya da her türlü "berry"li raspberry, blueberry, strawberry gibi...) soslarla servis ediliyor. Yapımı gayet kolay görünüyor. Bu aralar değil ama en kısa zamanda evde deneyeceğim. Bu arada Özsüt, pastalarını Fransız danışmanlar eşliğinde hazırlıyormuş. Özsüt’ün spesiyal grubu pastalarının çikolatası ve meyveli jöleleri Belçika’dan, peyniri İtalya’dan, meyveleri ve süsleme malzemeleri ise Fransa’dan geliyormuş. Özsüt’ün spesiyal grubu şefleri Le Cordon Bleu’de düzenli olarak eğitim alıyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder