6 Haziran 2008

KARİDESLİ PİLAV


    • Malzemeler:
1 kase pirin��( baldo ya da jasmin olabilir)
7-8 adet ye��il so��an
1 ��orba ka�������� tereya����(sadece zeytinya���� kullanabilirsiz)
1 paket dondurulmu�� karides(Superfresh kulland��m)
1 adet ince havu��
Dereotu
Karabiber
Tuz
    • Yap��l������:
Pirincimizi suda bekletelim ve iyice y��kayal��m. Tereya���� ile tuzu da ekleyerek kavural��m. Havucu m��mk��n oldu��u kadar minik k��pler ��eklinde do��rayal��m. Kavrulan pirince karidesleri ve havucu ekleyip pirin��ler ��effafla��ana kadar tekrar kavural��m. Kaynar suyumuzu ilave edelim. (Bir ��l���� pirince 1,5 ��l���� kaynam���� su ilave ettim.) ��ok k��s��k ate��te pi��meye b��rakal��m. Suyunu ��ekip pirin��ler uzay��nca ince k��y��lm���� ye��il so��an, dereotu ve karabiber serperek servis yapal��m.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder