27 Şubat 2007

KÖRİLİ TAVUK VE PATATES PÜRESİ / CHICKEN CURRY and MASHED POTATOES


KÖRİLİ TAVUK
  • Malzemeler:
500 g göğüs tavuk eti ya da kuşbaşı
1 baş kuru soğan
3 diş sarımsak
Tuz, 1 tatlı kaşığı köri tozu
Sıvı yağ
  • Yapılışı:
Yanmaz tavanıza dilediğiniz kadar sıvı yağ koyun ve küp şeklinde doğradığınız soğanı ekleyin. Orta dereceli ateşte kavurmaya başlayın. Sarımsağın 1 dişini ezin diğerlerini bütün olarak ekleyin ve kavurmaya devam edin. Doğranmış tavuk parçalarını ve tuzu ilave edin ve tavuklar pişinceye kadar kavurmaya devam edin. Son olarak köri tozunu ekleyin. Köri tozunu damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz. Ben çok yoğun sevmediğim için çok dolu olmayan bir tatlı kaşığını yeterli buluyorum. Bir taşım kaynatın ve dinlenmeye bırakın. Çok leziz bir tavuk yemeği. Ben bunu patates püresiyle yemek istedim ve bir de püre yapıverdim yanına. Pirinç pilavı ile de güzel oluyor. Afiyet olsun.
PATATES PÜRESİ
  • Malzemeler:
1 kg patates
2-3 bardak soğuk süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
  • Yapılışı:
Patatesleri düdüklü tenceremde haşladım ve ılıkken soydum. Parçalara bölüp başka bir tencereye aldım. Tereyağı ilave ettim. Patatesler ılık olduğu için yağ yavaş yavaş eriyor. Kısık ateşte karıştırıcı (şimdi bu el "blenderı" nesnesinin Türkçe meali mi oluyo) ile çırparken sütü yavaş yavaş ilave ettim. Kıvamı size kalmış katı veya biraz sulu olabilir ben katıca seviyorum. Ocaktan alırken eğer hemen servis yapmayacaksanız daha önce ayırmış olduğunuz sütten üzerini kaplayacak şekilde ince bir tabaka dökün ki kurumasın. Ben servis yaparken canım istediği için kornişon turşusuyla süsledim tabağımı. Yerken de pek sevdim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder