8 Nisan 2008

LİMONLU CHEESE CAKE


Bu da g��n��n sonunda kalan ��ikolata soslu limonlu cheese cake.

AMARETTO ve BADEMLİ BİSCOTTİ









Biscotti tarfi "Sweet Maria's Italian Cookie Tray Cookbook" kitab��ndan. Tarifi oldu��u gibi yaz��yorum.

  • Ingredients


1/2 cup butter, softened
3/4 cup sugar
3 egg
1 teaspoon pure vanilla extract
1 tablespoon amaretto
1 cup sliced almonds
3 cups all-purpose flour
3 teaspoons baking powder
1 pinch salt

  • Directions


1)Preheat oven to 350��F.
2)Cream together butter and sugar with an electric mixer.
3)Add eggs, vanilla, and Amaretto liqueur; mix well.
4)Add flour, baking powder, and salt.
5)Mix on low speed until just blended.
6)Add almonds and stir.
7)Divide dough into two equal pieces.
8)Roll each piece into a loaf about 12 inches long on a well floured surface, and place on a large baking sheet about 3 inches apart.
9)Bake for about 20- 25 minutes, until golden.
10)Remove from oven and place each loaf on a cooling rack.
11)Allow loaves to cool for about 15 minutes.
12)Place loaves on a cutting board.
13)Using a bread knife, slice into 1/2-inch wide slices.
14)Place slices in a single layer on baking sheet.
15)Return to oven for about 10-12 minutes, or until lightly golden brown.
16)Remove from oven and place cookies on a cooling rack.
17)Cool completely and store in an airtight container.
18)You may freeze cookies in plastic freezer bags

Bu arada biscottiler ��ikolatal�� diple servis edilebilir.



ELMALI TARTÖLET


Cuma g��n�� pi��irdi��im elmal�� tart��letler so��urken ��ekti��im foto��raf. Daha ��nce tarifini vermi��tim. Tekrarlam��yorum.

BAHAR ÇARPTI! MİSAFİRİM VARDI!

Yazmak istediğim bir çok konu var ama elimi kımıldatamıyorum. Bahar havası beni çarptı. Minik oğluşum da nezle oldu. Ayrıca diş çıkarma sürecinin de verdiği huysuzlukla geceler uykusuz geçmekte. Bunların dışında iş bakmaya başladım. Ülkemizin genel konjonktürü düşünüldüğünde bayağı bir zorlanacağım gibi görünüyor. Gelelim ana mevzuya. Geçen Cuma kayınvalidem ve görümcem Esra, aile dostumuz Birsen teyze ile beraber Kerem'i ve beni ziyarete geldiler. Ben de onlar için çok hoş bir masa hazırladım. Aynı gün biraz rahatsızlandım ve o mükemmel masayı fotoğraflamayı unuttum. Bu da unutulacak şey mi diyenler için cevabım evet. Küçük bir bebeğiniz varsa, herşey mümkün. Hazırladığım menü şöyle:

1-Felafel
2-Mayalı peynirli poğaça
3-Kısır
4-Limonlu cheesecake(New Yorker)
5-Amaretto'lu bademli biscotti
6-Elmalı tartölet
7-Muzlu, kivili tart

Misafirlerim gittikten sonra, kalanların bazılarını fotoğrafladım ve onları akşama yayımlayacağım. Kalmışları fotoğraflamak ayıp olur mu ki?

Bu arada, geçen gün tekrar Wagamama'ya uğradık. Eğer gider de seçiminizi pilavdan yana kullanmak isterseniz, naçizane tavsiyem "Ebi Raisukaree". Hindistan cevizi sütü, limon otu, taze zencefil, sarımsaklı risukaree sosu ile pişirilmiş karidesler, yeşil ve kırmız biber, fasülye, taze soğan, kırmızı soğan, chilli, kişniş, lime dilimi ve japon pilavı. Başlangıç olarak ilk seferki gibi kızartılmış mantı istedim ama bu sefer "Duck gyoza" yani ördekli olanını tercih ettim. Deniz ürünlerine düşkünlüğümden midir nedir, karidesli olan kadar memnun etmedi ama servis edilen baharatlı tatlı "Hoi sin" sos muhteşemdi. Servis elemanına içeriğini sordum. Kiraz şekeri ile yapılıyormuş. Chopstickiyle pilavımdan lokmalar aşıran Mehmet de pek leziz buldu. Bense chopstickle başladığım yemeğimi, (chopstick ile pilav da yiyebiliyorum şeklinde egomu tatmin ettikten sonra) çatal kaşıkla bitirmeyi uygun buldum.
Başka ne yazacaktım ben?