14 Kasım 2006

SUCUKLU MAKARNA / PASTA WITH TURKISH SAUSAGE




Sucuk sevmeyen Türk düşünemiyorum. Yaşamak için yemek yiyenler ve sıfır beden takıntısı olanları konu dışı bırakıyorum. Bugün sucuklu makarna yapıyoruz. Bu arada bendeniz makarna pişirirken katı yağ kullanmıyorum, tabi bu durum sizin tercihinize kalmış.



  • Malzemeler:

300 gr. makarna (deniz kabuğu modelinde olanları seçtim)
150 gr. sucuk
1 adet büyük boy kırmızı soğan
3-4 adet domates
Zeytinyağı, tuz, şeker, karabiber, isot, maydanoz




  • Yapılışı :


Önce sosunu hazırlıyoruz. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında kısık ateşte biraz su ve bir fiske toz şeker ilave ederek iyice öldürün. Zeytinyağını yakmamaya özen gösterin. Daha sonra istediğiniz şekilde doğradığınız sucukları ilave edin. Son olarak küp doğranmış domatesleri tuzu, şekeri,isotu katın. Aslında iyot özelliğini yitirmesin diye tuzu yemeklere sonradan katmamız gerek ama makarna tarzı yemeklerde maalesef tuz sonradan ilave edildiğinde homojen dağılamıyor ve pütürlü kalıyor. 1 çay bardağı su ilave edin ve kaynayana kadar pişirin.


Bu arada makarnaları 2 litre suda en fazla 8-10 dk.(aldante) haşlayın ve süzün. Kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin.


Makarnaları sosun içine karıştırın, üzerine biraz karabiber ve ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Yemeğiniz hazır. Son derece pratik ve lezzetli. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder