- Malzemeler:
250 gr. yeşil fasülye (çalı ya da sırık ayşe olabilir)
4 adet havuç
500gr. brokoli
2 adet kırmızı biber (veya hazır közlenmiş biber)
2 diş sarımsak
Tuz, zeytinyağı(tercihen sızma), limon
- Yapılışı:
Fasulyeleri önce boyuna sonra da enine olarak dört parçaya bölün. Havuçları da kibrit çöpünden biraz hallice doğrayın. Fasulye, havuç ve brokolileri ayrı ayrı haşladıktan sonra iyice süzün ve soğumaya bırakın.
Bu arada 2 adet kırmızı biberi közleyin. Bu işlemi fırınınızda yüksek derecede ya da seramik ocak kullanmıyorsanız ocak üzerinde yapabilirsiniz. Daha sonra biberlerin kabuklarını soyun ve boyuna uzun şeritler halinde doğrayın. Her bir şeridi ortadan ikiye bölün. Közleme işiyle uğraşacak zamanınız yoksa marketlerde hazır satılan közlenmiş biberleri de kullanabilirsiniz.
Tüm sebzeleri bir salata kasesine alın, kırmızı biberleri de ekleyin. Ezdiğiniz 2 diş sarımsağı ilave edin. Damak tadınıza göre tuz, zeytinyağı ekleyin karıştırın. Son olarak limon suyu ekleyin ve tekrar karıştırın. Salatanız artık servise hazır. Üzerini bir miktar haşlanmış mısırla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! Deneyenler sonucu benimle paylaşırlarsa sevinirim.
NOT: Eğer tavuk seviyorsanız bu salatayı haşlanmış ve soğutulmuş tavuk göğsünü minik parçalar şeklinde ilave ederek zenginleştirebilirsiniz, çok yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder