22 Kasım 2006

HAŞHAŞLI ÇÖREK / POPPY BUN



  • Malzemeler:

500 g un
1 paket instant maya
1 su bardağı haşhaş
1/2 su bardağı dövülmüş veya çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı ılık su



  • Yapılışı:

Ilık suya mayayı koyup karıştırın. Şeker,tuz ve unu ayrı bir kapta karıştırın ve mayaya yavaş yavaş yedirerek yoğurun. Kurumaması için üzerini ıslak bir bezle kapatın ve 1,5/2 saat kadar mayalanması için bekletin. Mayalanan hamuru üç eşit parçaya ayırın. Her bir hamuru oklava ile 3-4 mm kalınlıkta açın. Birinci yufkayı fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. Üzerine haşhaşı yayın ve ceviz serpin. İkinci ve üçüncüyü aralarına yağ sürerek ve aynı şekilde malzemeleri ilave ederek 3 kat yufka ve 3 kat malzeme olacak şekilde bitirin ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimler şeklinde yuvarlak olarak kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Dilerseniz üzerlerine yumurta sürebilirsiniz. 200 dereceye ayarlanmış fırında 35 -40 dakika pişirin. Ben bu sefer iç malzemeyi bol hazırlamışım. Bir de dilimleri yuvarlak yerine biraz oval kesmişim. O yüzden biraz şekilsiz göründüler gözüme ama tat mükemmel. :o) Bu tarife dilerseniz kuru üzüm de ekleyebilirsiniz. Kuru üzümlü versiyonu yaptığım zaman sitede yayınlayacağım. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder