24 Kasım 2006

MANTAR ÇORBASI / MUSHROOM SOUP





  • MANTAR ÇORBASI


10 adet mantar

2 yemek kaşığı un

1 küçük kereviz

30 gr. tereyağ

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Şekersiz krema

Bir fiske şeker

Tuz, karabiber, su


Mantarları temizleyin, kerevizi soyun ve hepsini limonlu suya koyun. Tereyağı ve sıvıyağı derin bir tencerede eritin. Mantarları ekleyin soteleyin. İki yemek kaşığı unu pütürlü kalmaması için yavaş yavaş yedirin. Küçük kerevizi soyun ve tencereye rendeleyin. 2,5 litre kaynamış su ekleyin. Kaynadıktan sonra tencereden bir kaseye bir miktar alın ve şekersiz kremayı kasedeki sıvıya yedirin. Bunu kremanın kesilmemesi için yapıyoruz. Kasedeki karışımı yavaş yavaş karıştırarak tencereye ilave edin. Kremayı oda sıcaklığında kullanırsanız çorbanın kesilmesini önlersiniz. Kereviz yapraklarını doğrayıp çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber serpin ve servis yapın. Afiyet olsun!



  • MUSHROOM SOUP


Ingredients:


10 mushrooms

2 table spoons flour

1 small celery

30 g butter

2 table spoons vegetable oil( olive oil, sunflower oil, or whaever you like)

Cream without sugar

A pinch of sugar

Salt, black pepper, water


How to do:

Wash the mushrooms and peel the celery. Put them in the lemon juice mixed water to keep their white color. Take a big saucepan and put the butter and oil and heat up. Then add the mushrooms and saute for 10 minutes. Add the flour slowly and stir with your spoon to prevent the flour going lumpy. Now plane the celery and add it as well. Add 2,5 litres boiled water. After the mixture gets boiled, take out a little amount into a small bowl. Now add the sugarless cream into the bowl and mix slowly. If we add the cream directly into the boiling mixture in the saucepan then it goes curdle. Now add the the creamy mixture to the saucepan and mix it. Add the celery leaves, black pepper and salt. You are ready to serve it.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder