8 Aralık 2006

SEBZELİ ve YER FISTIKLI PİLAV / RICE WITH VEGETABLES and PEANUT


SEBZELİ ve YER FISTIKLI PİLAV

  • Malzemeler:

1 su bardağı jasmine pirinç

3 yemek kaşığı bezelye ( donmuş kullandım)

2 yemek kaşığı mısır (donmuş ya da konserve)

10-15 adet soyulmuş yer fıstığı

3-4 adet yeşil soğan

1 adet havuç

Zeytinyağı

Tuz

  • Yapılışı:

Pirinci soğuk suda iyice yıkayın ve 15 dk bekletin. Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve soyup ikiye böldüğünüz fıstıkları kavurun. Kısık ateşte tuz ekleyerek pirinçleri de şeffaflaşana kadar kavurun. Havuçları rendenin kalın tarafında rendeleyin ya da benim yaptığım gibi çok küçük küpler şeklinde doğrayın. Mısır ve bezelyeleri katın. Yüzleyecek kadar su ilave edip orta hararetli ateşte pişirin. Ateşi söndürdükten sonra ince kıyılmış yeşil soğanları ilave edin. Bu pilavı her zaman çok güzel yapmama rağmen bugün ocağı kapatmayı unuttum ve dibi tuttu. Herneyse gene de tadı güzel oldu. Afiyet olsun.

RICE WITH VEGETABLES and PEANUTS

  • Ingredients:

1 cup jasmine rice

3 tbsp peas

2 tbsp corn

10-15 pcs peanuts

3-4 pcs fresh green onions

1 carrot

Extra virgin olive oil

Salt

  • How to do:

Wash the rice and put in the water for 15 minutes. Put extra virgin oil in your rice pot. Peel peanuts and seperate them into two pieces. Add peanuts in the pot and cook ( medium heat) until they get a little bit brownish . Now add the rice and cook until the rice gets transparent. Cut the carrot in very small pieces. Add carrot, corn and peas into the pot. Add enough water . After you switch off the cooker, add the onions and wait for 15 minutes before you serve.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder