17 Aralık 2006

EKŞİLİ PAZI / SOUR CHARD (BEET) WITH OLIVE OIL


EKŞİLİ PAZI
Kış gelince bizim sofranın olmazsa olmazı pazı ve ıspanak. Ben pazı ve ıspanağı genellikle zeytinyağlı pişiriyorum. Nedeni kendilerine özgü tatlarını kaybetmemeleri. Gelelim tarife:
  • Malzemeler:
1 bağ pazı
1 adet kuru soğan
1 çay tabağı pirinç
Tuz, şeker
Yarım limon
  • Yapılışı:
Soğanı halka halka doğrayın ve az miktarda zeytinyağında biraz su ve bir tutam şeker ekleyerek öldürün. İyice yıkayıp doğradığınız pazıları, tuzu ilave edin. Pirinci ve yarım limon suyunu da ilave edin ve pirinçler yenilebilir hale gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine dilediğiniz kadar zeytinyağı ilave edin. Soğuk ve yoğurtla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder