Kerem'in doğumgününü Amasra'da maaile kutladık. Kuzenler, teyzeler, enişteler,anneannesi ve ninesi. Küçük adam bu kalabalıktan pek memnun kaldı. Tek sorunsa Amasra'daki pastanelerde istediğim gibi doğumgünü pastası bulamamamdı ki bunu da çözdüm. Deniz temalı pastayı kendim yaptım. Ayrıca bu da benim ilk şeker hamurlu pastam. Yorucu ama keyifli bir çalışma oldu. Yetmedi şeker hamurlu kurabiye de yaptım. Kerem küçük olmasına rağmen farklı renkler hoşuna gitti ve yemekten çok mıncıklamakla yetindi. Orhun ve Nehir de ona eşlik ettiler. Pasta için Amasra'da Salı günleri kurulan halk pazarından taze böğürtlen aldık. Pandispanya tarifini Emel Başdoğan'ın kitabından aldım. Ara krema da oradan. Üzerini krem şantiyi oldukça katı kullanarak sıvadım. İki adet pandispanyadan yaptığım için kalın ya da yüksek desek daha iyi. Şık bir pasta oldu. Ara katmanlarda da elbette böğürtlen var. Zaten Kerem de yiyebilsin diye çikolatalı bir pasta yapmak mümkün değildi. Annemin evindeki imkanlar da kısıtlı olduğundan elimden bu kadarı geldi.
28 Ağustos 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Valla kısıtlı imkanlarla böyle harika bir iş çıkarabilmek en büyük başarı bence Özlemcim.. Ellerine sağlık.. Kerem bebeğinde doğum gününü kutluyorum. Nice sağlıklı ve mutlu yaşlar görün hep birlikte annesi! :)
YanıtlaSilTeşekkür ederiz İmge. Darısı senin başına! Bebek yaniii:o))
YanıtlaSil