- Malzemeler:
- 3 adet patl��can
- 4-5 adet patates
- 2 adet dolmal��k biber
- K��fte i��in:
- 300 g k��yma
- 1 di�� minik sar��msak
- 1 k������k so��an
- Ekmek i��i
- Kimyon
- Karabiber
- Maydanoz
Dilerseniz yumurta (sevmedi��im i��in koymuyorum)
Tuz - Sosu i��in:
4 adet b��y��k��e domates
2 di�� sar��msak
K��rm��z�� pul biber
1 tane k��p ��eker
Sirke- Yap��l������:
Patl��canlar�� ��erit ��erit soydum ve tuzlu suda beklettim. Kurulad��ktan sonra k��p do��rad��m. Ayn�� ��ekilde patatesleri de suda beklettim ve kurulad��ktan sonra k��p do��rad��m. ��arliston biber kalmam����t�� dolmal��k biberleri de do��rad��m. Bol ya��da hepsini k��zartt��m ve sonra bol kuru havlu yayd������m bir taba��a ald��m. Ya��lar�� akt��ktan sonra da servis taba����ma yerle��tirdim. K��fte harc��m�� haz��rlad��m. Bu arada dana k��ymay�� ya��s��z al��yorum i��ine az miktarda kuzu eti kar����t��rt��yorum, b��ylece daha lezzetli oluyor. Minik top k��fteler yap��p onlar�� da k��zartt��m ve gene havlu ka����t ��zerine al��p ya��lar��n�� ak��tt��m. Onlar�� da servis taba����ma ald��m, soldaki resimde g��r��lebilir. Sos i��in domateslerin kabu��unu soyup rendeledim. Sosu kaynataca����m minik bir tencereye ald��m. Sar��msaklar�� ezdim ve ekledim. Tuz,��eker ve k��rm��z�� pul biberi ekledim. 10-15 dk. kadar kaynatt��m ve almadan ��nce bir miktar sirke katt��m. 2 yemek ka�������� gibi konulabilir. Sirke sosa ��ok ho�� ek��ilik veriyor, bir tutam daha kaynat��p ald��m. Biraz so��uyunca k��zartmalar��n ��zerine sosu gezdirdim. Dayanamad��m yedim :o) Buzdolab��na koyup so��uk so��uk servis edebilece��imiz bir yaz yeme��i. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder