- Malzemeler:
4 adet enginar
1 ba�� kuru so��an
Yar��m bardak zeytinya����
1 ka����k ay��i��ek ya����
1 -2 adet havu��
2-3 adet taze patates
4-5 ka����k bezelye
S��slemek i��in maydanoz
Tuz, ��eker
- Yap��l������:
So��an�� k��p do��rad��m ve ay��i��ek ya����nda bir tutam toz ��eker ekleyerek kavurdum. Limonlu suda bekletilmi�� enginarlar�� oyuk k��s��mlar�� tencereye yap����acak ��ekilde tencereme yerle��tirdim ve kapa���� kapatt��m. Hemen havu��lar��m��, patateslerimi k��p do��rad��m haz��rlad��m ve tencereme ekledim. Son olarak bezelyemi ekledim. Dilerseniz tuzu da ekleyin. Ben iyot i��in pi��tikten sonra kat��yorum. Pi��tikten sonra ��zerine zeytinya���� gezdiriyorum, kapa���� kapat��p o ��ekilde dinlendiriyorum. So��uduktan sonra maydanozla s��sleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder