26 Nisan 2007

HAVUÇLU KEK / CARROT CAKE





  • Malzemeler:


3 adet havuç
2 yumurta
2 su bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
15-20 adet fındık içi
Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

  • Yapılışı:


2 yumurta ve toz şekeri çırpın. Unu, kabartma tozu ve tarçınla beraber ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı ve yağı yumurta ve toz şekere ekleyin. Havuçları rendenin kalın kısmından geçirin ve bu karışıma ekleyin. Fındıkları dövün ya da benim yaptığım gibi bıçakla doğrayıp karışımın içine atın. Fırınınızı 160 derecede ısıtın. Kek kalıbınızı yağlayın ve içine bir tutam un serpiştirin. Havuçlu kek karışımınızı kalbınıza yayın ve üzerini fındıklarla süsleyin 45 dk pişirin ve soğumaya bırakın. Sıvı yağ ile yapıldığı için son derece hafif ve de çok leziz bir kek. Bu keki dolapta uzun süre saklayabilirsiniz katı yağ içermediği için donmuyor ve ıslak kek gibi oluyor. Yanına 1 top vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder