28 Ocak 2008

AMARETTO & ESPRESSO

Ne içsek ne içsek diye düşünürken. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi kahve elbette. Benden size tavsiye Starbucks ve benzerlerine her gün bağışlayacağınız parayla gidin paşa paşa bir espresso makinesi alın. Eminim çok da uzun olmayan bir sürede kendini amorti eder. Emzirdiğim için çok seyrek kahve içiyorum (bkz. kafein ve tanen) . Son günlerdeki favorim:
  • Kafeinsiz espresso hazırlanır. Üzerine bir miktar ısıtılmış süt ilave edilir. Bir parmak Amaretto damlatılır. Aman da aman. Afiyet olsun!
Bu arada şehr-i İstanbul'da nereden süt köpürtücü satın alabilirim ? Tchibo'da bir ara görmüştüm cimriliğime doymayayım.

BACK TO THE GANG!

Ağır bir hamilelik dönemi ve ardından anımsamak istemediğim bir doğum. Sonra dünyalar tatlısı bir bebek verdiler kucağıma. O gün bugün oğluşumla ne günler geçirdik. Hayatımıza katılan tarifsiz güzellikler ve bir o kadar da bazen "imdat" dedirten zorluklar. Bebek sahibi olmak zor zanaatmış ama bir gülücük, bir ses, bir bakış herşeye değermiş!
Çok hissiyat yapmadan asıl konuya dönelim. Yeniden siteyle ilgilenmek istiyorum, artık her ne kadar çok ama çok yaramaz ve 24 saat ilgi isteyen bir oğluşum olsa da. Fırsat buldukça bir şeyler yapmaya çalışacağım.
Bu arada doğum sonrası fazla kilolarımdan kurtulmak için emzirme dönemine uygun rejim yapmaktayım ve 62.5 kg 'ye kadar inebildim. Hedefim 55 kg. Doğuma 82 kg ile girdiğimi düşünürsek bir alkış rica edeyim :o)